7 februari 2012

tredje-sjätte natten

Tredje natten
Åker till barnakuten på kvällen eftersom Rufus andas ansträngt och pipigt. Han får andas in luftrörsvidgande två ånger på sjukhuset och får en inhalator utskriven. Förhoppningsvis rör det sig bara om förkylningsastma.
Vi är på sjukhuset mellan 21.50 och 00.10, så när vi kommer hem somnar alla utmattade i vår säng.

Fjärde natten
Vi är borta till 1 på natten, på middag hos Sebastians syster. Rufus har fortfarande lite dålig andning så vi orkar inte bry oss om något annat. Han sover hos oss. Hela natten igenom utan att vakna.

Femte natten
Sebastian är magsjuk och sover på soffan. Rufus sover med mig i sängen. "I morgon kör vi igång igen", tänker jag. Han sover hela natten utan att vakna. Upp vid 9.

Sjätte natten
Nu börjar vi om igen efter sjukdomar och helg. Blir sent i säng eftersom jag hade med honom till Sats så att magsjuka Sebastian fick vila.
Äter vällig i sin säng 21.20. Pratar lugnt med honom. Stryker honom över ryggen. Han gör lite motstånd - babblar och ställer sig upp hundra gånger. Somnar 21.40.
Vaknar vid midnatt. Får välling i sin säng. Somnar om direkt.
Någon gång, tidig morgon, har jag i sömnen lagt över honom i vår säng. Har bara ett svagt minne av detta. Han vaknar alltså en gång under natten. Måste sluta flytta på honom. Men gamla vanor sitter i ryggraden verkar det som.

Inga kommentarer: